Olika kosttillskott som ökar i popularitet

CBD-olja och fiskolja är båda relativt vanliga kosttillskott som används av allt fler. CBD-oljan sägs ha fördelar som att hjälpa till med smärtlindring, ångest och andra tillstånd, medan fiskoljan är känd för att ha många olika hälsofördelar.

Fiskolja har funnits väldigt länge jämfört med CBD-olja är relativt nytt, men de båda ökar i popularitet just nu på grund av all mer information som kommer ut om deras potentiella fördelar.

Det är inte ovanligt att se CBD-olja eller fiskolja i tillskottform på hyllorna i hälsokostbutiker. De flesta som använder dessa oljor gör det för de potentiella hälsofördelarna. Mer information om det finns på https://cbdguiden.se/cbd-olja.

CBD-olja är en av de mest debatterade oljorna på marknaden just nu. Dessa oljor finns i flera olika former, inklusive kapslar, tuggtabletter och flytande tillskott. De flesta som tar dessa oljor gör det för deras potentiella hälsofördelar.

Även om CBD-olja är relativt nytt på marknaden och har redan skapat mycket debatt. Det finns många olika åsikter om dessa oljor, och det är fortfarande lite oklart hur effektiva de är.

I Sverige är det enbart lagligt att använda sig av CBD-olja som utvinns ur fröna, som då kallas för cannabis sativa oil, hemp seed oil eller hampfröolja. CBD är ett av de ämnen som finns i växtdelarna. Också syntetiskt framställd, ren CBD-olja är i Sverige laglig att använda i hudvård.

Fiskolja började säljas som kosttillskott på 1970-talet, och vidare på 1980-talet kom fiskoljekoncentrat. Den svenska ingenjören Martin Ekenberg uppfann på slutet av 1800-talet en metod att raffinera fiskolja från strömming till maskinolja.

Vad är fiskolja?

Fiskolja är olja som härrör från vävnaderna från fet fisk och omfattas även av det som kallas för omega 3 tillskott. Fiskoljor innehåller omega-3-fettsyrorna eikosapentaensyra och docosahexaensyra, föregångare till vissa eikosanoider som är kända för att minska inflammation i kroppen och risken för hypertriglyceridemi.

Vad är CBD-olja?

Enkelt förklarat är det en produkt som framställs från växten Cannabis sativa. Denna växt är i sin tur en ört som man har odlat och använt sig av i tusentals år. Den består den många olika typer av komponenter, där Cannabidiol är en av dessa komponenter och det är den man använder sig av.